Documentació

15-11-16 

Avui, després de molt de temps parlant amb la gent de l’associació i intentant quedar per a coneixens, hem fet una “entrevista”.
En un principi, al entrar a les instal·lacions ens hem posat molt nerviosos ja que era el primer cop que fèiem una cosa així. Ens ha atès el Josep molt amablement.
Primerament hem parlat de quin era el projecte que fem a l’escola (APS) i en que consistia el nostre més concretament. Posteriorment, en Josep, ha passat a parlar sobre el projecte en el que participarem. Aquest s’anomena REMS i te l’objectiu de “reforçar i estimular la memòria i la salut”. Però nosaltres, en un principi, no participarem ni en la part de memòria no en la de gimnàstica, sinó que estarem allà fent alguna activitat per a que els avis sociabilitzin.
Més endevant, ens han dit que ens habien de centrar en un tipus d’activitat en concret. Nosaltres hem escollit el ball en recomenació d’algunes persones de l’equip de treball de l’associació.
Per finalitzar hem quedat en quin dia anirem a fer el nostre voluntariat (cada dimecres de 16h a 18h) i ens han fet un tour per les instalacións.
Estem molt emocionats perque demà mateix començem!

-Núria Aguado

16-11-16

Avui ha sigut el nostre primer dia. Al entrar ens han portat a una saleta on ens han explicatfullsizerender en que consisteix el projecte de REMS altre cop. També s’ha presentat tot l’equip amb el que treballarem i ens han donat instruccions bàsiques de com hem de tractar amb aquesta gent de tercera edat ja que la gran majoria té principis de demència.
Després de la gran xerrada, ens han portat a una gran sala on hi estaven tots els avis i ens han presentat. Com que són gent que ràpidament obliden les coses els hi han fet endevinar donant una pista per a que recordin els nostres noms.
Per als noms dels nois han utilitzat els seus sants. És a dir han dit la diada de Sant Jordi i la verbena de Sant Joan.
Per al nom de les noies ho han fet diferent. Amb Núria han utilitzat el nom de la vall i ràpidament ho han endevinat. En canvi el nom d’Aina els ha costat molt ja que no era molt comú en els seus temps. La pista que han donat és el que diem quan ens cau un martell al peu. “Ai!”.
Després de les presentacions ens hem dividit en 2 grups un ha anat a fer memòria on es fan activitats per situar-se com ara quin dia som, mes o any i quins són els sants d’avui (que per cert, cal dir que eren noms molt estranys). L’altre grup ha anat a fer gimnàstica on han fet estiraments i una activitat molt dinàmica amb una espècie de manta de colors.
Per finalitzar, l’última mitja hora hem estat parlant tots junts en unes taules amb els avis mestres que aquests berenaven i es prenien el seu café.

En conclusió ha sigut un dia fantàstic i ens hem divertit molt!

-Núria Aguado

23-11-16

Avui hem tornat a anar a l’associació. Hem fet el mateix que l’últim dia.
Al principi de tot ens han tornat a presentar donant les mateixes pistes del dia anterior. Altre cop els hi ha costat molt el nom d’Aina.
Aquest cop ens hem intercanviat els papers i els que l’altre dia van fer memòria han fet gimnàstica i els que van fer gimnàstica han fet memòria.
Avui a gimnàstica hem fet els estiraments de sempre i una activitat. Aquesta consistia en que teníem un con a cada mà de diferents colors i quan el profesor de la classe deia un color havíem d’aixecar la mà si teniem el con d’aquell mateix color. Posteriorment hem fet el mateix pero aixecant la mà i el peu. Per finalitzar ho hem fet aixecant la mà i el peu contrari.
Ha sigut molt complicat i confús, pero ens hem divertit!
Després, quan hem anat a berenar hem celebrat l’aniversari del Marcial. També hem passat a totes les persones a preguntar quin és el seu cantant preferit o quin tipus de ball li agrada més. La gran majoria ens han dit que no ho saben. Tot i així hem recollit prou informació per començar a preparar les nostres activitats.

-Núria Aguado

30-11-16 

Avui només hem acudit al centre 2 membres del grup a conseqüència de les proves trimestrals que tenim aquesta mateixa setmana.

Per això, ens hem separat i la Núria ha fet la part de gimnàstica i l’Aina de memòria durant una hora, i després hem canviat.

L’activitat de gimnàstica consistia en fer uns determinats exercicis a partir de la pilota que treia una mà innocent d’una caixa. Es repetia cada gest unes 10 vegades, de forma que calia moure el cos, i recordar entre cada pilota i exercici.

-Pilota taronja, de basket: Aixecar-se i tornar a seure a la cadira 5 cops.

-Pilota de futbol: Simular un xut amb el peu assegut (10 cops).

-Pilota de rugby: Tocar amb les mans el cap, espatlles, cintura, cames, genolls i peus (5 cops).

-Pilota de béisbol: Aixecar-se de la cadira i simular el moviment del bat de béisbol.

Al finalitzar l’exercici, vam posar dues capses al centre de la rotllana i els integrants havíem d’encertar a la capsa corresponent per color.

L’activitat de memòria va seguir el mateix procediment que les altres vegades. És a dir, un recordatori del dia, mes i any que estem, “penjat” amb els sants del dia i llista de paraules amb les diferents lletres de l’abecedari.

Aina Solà i Núria Aguado

 

11-1-17 

El dia 14 tots els membres del grup vam anar el casal d’avis la pedrera. Vam entrar a les 16:00 i vam estar un quart d’hora amb els avis a l’espera de que comences l’activitat. Al començar ens van dividir en dos grups on un grup va anar amb el grup que feia gimnàstica i l’altre amb el grup que feia memòria ja que com sabem aquest casal treballa especialment amb avis que tenen el començament d’Alzheimer.

El grup format pel Joan Oliver i l’Aina van anar al gimnàs allà van estar amb els avis fent les activitats que havia preparat el monitor. L’altre grup format pel Joan de la Fuente, la Núria i el Jordi van anar a l’aula de memòria on van estar amb ells fent activitats de memòria sense participar. Els dos grups vam estar una hora i quart fent la activitat ja que fan una pausa de mitja hora per berenar. Aquella mitja hora ens vam dividir i cada membre feia una cosa diferent, ajudar a fer cops de neu, fer el camí pel pessebre, fer mandales i posar les cares dels avis en figures del pessebre.

Ja arribada les 18:00 ens vam anar del casal tots els membres del grup i vam deixar els avis per que anessin a fer la següent activitat.

-Jordi F

18-1-17 

El dimecres 21 el Joan O, el Joan F i jo el Jordi vam anar al casal d’avis la pedrera. Vam arribar a les 16:00 i van estar un quart d’hora amb ells a l’espera de que comences l’activitat. Al començar ens van agafar i ens van dir que treguessim totes les fulles de tardo del sostre per canviar-les per boles de neu fetes amb cotó, ja que en aquell dia canviàvem d’estació.

Al acabar aquesta feina ens van demanar que netegéssim una figura que havien fet els avis per després penjar-la. Vam estar casi tota l’hora netejant la figura ja que era bastant gran. També vam aprofita per firma uns documents pel centre.

Quan els avis van acabar l’activitat van venir tots a les taules per fer un descans i menjar una mica. Nosaltres vam estar amb ells parlant i oferint-los revistes per llegir. Quan va arribar l’hora vam marxa cap a casa

-Jordi F

25-1-17

El dia dimecres 22 de febrer van anar a l’associació el Jordi F i el Joan O. Primer vam rebre als avis i vam estar parlant amb ells. Tot seguit vam fer l’activitat del bingo, per a un grup de 10 avis. Aquesta activitat els hi agrada molt, i això es nota molt i fa que la facis amb més ganes. Després vam estar amb ells parlant i oferint-los revistes en la seva estona d’oci on també berenaven, era l’aniversari d’un dels avis que es diu Eusebio i va portar galetes per a tots. La següent activitat vam acompanyar les activitats de fisioteràpia, el Joan ajudant a l’Ignasi a fer l’activitat i la de risoteràpia, el Jordi ajudant a la Sílvia en tot el que pogués.
Finalment ens vam acomiadar dels avis i dels altres voluntaris i vam marxar a les 6.00h.

– Joan Oliver

1-2-17

22-2-17

1-3-17